یزدفردا:سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت :در سال۹۴ باوجود انضباط اداری حاکم بر صداوسیما این سازمان فقط ۵۰۰ میلیارد تومان دربخش جاری کمبود اعتبار دارد.

 
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ غلامرضا کاتب در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه امسال فقط توانستیم 920 میلیارد تومان به صدا و سیما اعتبار دهیم گفت: 2700 میلیارد تومان، اعتباری است که امروز این سازمان به آن نیاز دارد.
 
وی افزود: البته هزار و 200 میلیارد تومان را در قانون بودجه به صدا و سیما تکلیف کرده ایم که از تبلیغات بدست آورد که این موجب دغدغه و ناراحتی مردم خواهد شد.
 
وی گفت: زمانی که رسانه می در بودجه جاری خود کمبود اعتبار دارد چگونه می تواند به بحث برون مرزی و مقابله با شبکه های معاند بپردازد.
 
وی افزود: با توجه به اینکه در حکم رهبر معظم انقلاب برای ریاست سازمان بحث برنامه های برون مرزی تأکید شده اما این موضوع امروز مغفول مانده است.
 
وی گفت: اکنون حدود 170 شبکه فارسی زبان بر ضد انقلاب اسلامی تبلیغ و فعالیت می کنند.
 
کاتب افزود: باید در برنامه ششم توسعه، صدا و سیما مکلف به ساخت دستکم 10 برنامه از مفاخر شود.
 
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بررسی لایحه برنامه ششم توسعه به سال آینده موکول خواهد شد گفت: در حالیکه در برنامه پنجم توسعه 236 ماده وجود داشت اما دولت این تعداد را در برنامه ششم توسعه به 50 ماده کاهش داده است.
 
وی افزود: این 50 ماده مشترک میان برنامه سوم ، چهارم و پنجم توسعه بوده اند که به احکام دائمی تبدیل شده اند.
 
وی گفت: از این احکام دائمی فقط یک حکم مربوط به بخش فرهنگ و هنر است که آن نیز حکم انشائی است که برنامه ای نیست.
 
وی افزود: در بودجه سال 94 صد و 30 هزار میلیارد تومان به بخش فرهنگی و اجتماعی اختصاص یافت که فقط چهار درصد در فرهنگ و هنر هزینه شد و بقیه به رفاه ، آموزش و درمان اختصاص یافت.
 
کاتب گفت: بر اساس خبرهای رسانه ای در ماده 35 برنامه توسعه ششم به ساماندهی دستگاههای فرهنگی توجه شده و جلوی فعالیتهای موازی گرفته شده است.
 
وی افزود: فعالیتهای فرهنگی خارج از کشور باید از موازی کاری خارج شود زیرا اکنون 80 درصد بودجه این بخش به حقوق کارکنان اختصاص می یابد و 10 درصد کار فرهنگی می شود.
 
کاتب گفت: درباره توسعه فضای مجازی نیز در برنامه توسعه ششم هیچ حکمی دیده نمی شود.
 
اعتبارات وزارت فرهنگ و ارشاد یک هفدهم اعتبارات فرهنگی کشور است
 حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این برنامه گفت: برای بخش فرهنگ در برنامه ششم توسعه 19 حکم درباره سیاستهای فرهنگی ابلاغ شده است.
 
وی افزود: این احکام در سه محور ،‌ هشت سرفصل و 80 بند تنظیم شده که زمینه سازی در موضوع اقتصاد مقاومتی ، مقاوم سازی فرهنگی و توسعه علمی و فنآوری از جمله آنهاست.
 
نوش آبادی گفت: همانطور که رئیس جمهور اعلام کردند در نیمه نخست دی لایحه برنامه ششم توسعه به مجلس شورای اسلامی تقدیم می شود.
 
وی افزود: اعتبارات وزارت فرهنگ و ارشاد یک هفدهم اعتبارات فرهنگی کشور است و این وزارتخانه فقط متولی مسئولیتهایی است که بر عهده دارد و درباره بقیه دستگاهها مسئول نیست.
 
وی با بیان اینکه لایحه بودجه سال 95 و برنامه توسعه ششم تاکنون نهایی نشده است گفت: حمایت از آثار و محصولات فرهنگی و بهبود امنیت در تولید و نشر آثار فرهنگی از جمله 19 حکمی است که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برنامه ششم توسعه تدوین کرده است.
 
وی افزود: سازمانهای صدا و سیما، دولت ، قوه قضائیه و نیروی انتظامی متعهد شده اند با زمینه سازی فرهنگی و برخورد با جرایم، امنیت لازم را برای تولید و نشر آثار فرهنگی و هنری ایجاد کنند.
 
وی گفت: برای ارتقاء، بالندگی، پویایی، خلاقیت و حمایت از محصولات فرهنگی ، هنری و مذهبی فاخر، احیاء و گسترش ورزشهای بومی و صنایع دستی و میراث فرهنگی در نظر گرفته شده است.
 
وی افزود: ارتقاء جایگاه پیشکسوتان، اصحاب و نخبگان فرهنگی و هنری کشور نیز در برنامه های وزارت ارشاد برای برنامه توسعه ششم آمده است.
 
نوش آبادی گفت: سیاست دولت ، واگذاری حوزه فرهنگی و هنری به مردم است اما داوطلب فعالیت در این حوزه کمتر از دیگر بخشهاست.
 
وی افزود: در گام نخست واگذاری اماکن ورزشی و فرهنگی و در گام بعدی مشارکت بخش خصوصی در گسترش فضاهای فرهنگی را در دستور کار داریم اما ممکن است این کار 10 سال زمان ببرد.
 
نوش آبادی گفت: با توجه به کاهش منابع و محدودیت مالی باید ایده آل فعالیت کرد و بر اساس منابع محدود کار انجام داد.
 
وی افزود: نیازمند برنامه ریزی برای جلوگیری از موازی کاری هستیم.
 
نوش آبادی گفت: نقش صدا و سیما در ارتباطات بین المللی، گسترش فضای رسانه ای و ایجاد دیپلماسی مؤثر است اما دیگر نهادها نیز می توانند در این زمینه سهیم باشند.
 
اکنون در محاصره رسانه ای و تبلیغات بسیار بر ضد انقلاب اسلامی هستیم
 جمشید جعفرپور عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه گفت: اختصاص تنها یک ماده از 50 ماده برنامه توسعه ششم به بخش فرهنگ نادرست است.
 
وی افزود: به طور قطع 19 حکمی را نیز که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای برنامه توسعه ششم ارائه کرده است در هیئت دولت کاهش می یابد که امیدواریم این اتفاق نیفتد.
 
وی گفت: سازمان صدا و سیما نیازمند اختصاص بودجه کافی است به ویژه اینکه اکنون در محاصره رسانه ای و تبلیغات بسیار بر ضد انقلاب اسلامی هستیم.
 
وی افزود: صدا و سیما در رویارویی با این هجوم نیاز به توجه ویژه دارد.
 
وی گفت: ارائه تبلیغات از طرف صدا و سیما برای تأمین بودجه موجب نارضایتی مردم می شود و توجه آنها را از برنامه های صدا و سیما کاهش می دهد.

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا